• info@tehna.ba
  • Pišite nam!
  • +387 (0)35 714 609
  • Pozovite nas!

O nama

Tehna d.o.o.

Više od 20 godina iskustva, tim sa inovativnim idejama i apsolutna predanost klijentima pomogli su kompaniji TEHNA da postane najstarija firma u domenu prefabrikovanih betonskih konstrukcija u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.
Awesome Image

Naša priča

Naša priča počinje krajem 80.-ih godina kada osnivač Tehne nakon sticanja znanja iz oblasti građevinarstva, okuplja tim građevinskih radnika iz BiH i zajedno s njima kreće u realizaciju najzahtjevnijih projekata u Hrvatskoj.

Kraj 90.-ih godina počinje ekpanzija industrijske gradnje na našim prostorima pa tako stečeno znanje i iskustvo pomažu nam da budemo dio najvećih projekata iz oblasti prefabrikovanih betonskih konstrukcija kada je (1997.) i osnovano naše društvo ograničene odgovornosti – TEHNA d.o.o. Gračanica.

1999. godine naša kompanija gradi prvo postrojenje u BiH za proizvodnju armiranobetonskih stubova za nisko- i srednjonaponske vodove ili „bandere“ i osniva sestrinjsku firmu Tehnobeton d.o.o. Gračanica.

Konstatna ulaganja, društvena odgovornost pomogli su Tehni da bude nezaobilazan fatkor u izradi, transportu i montaži prefabrikovanih betonskih konstrukcija.

Danas Tehna broji preko 1000 realizovanih projekata primjenjenim našim konstrukcijama, raznih namjena: industrijske hale, tržni centri, sportsko-rekrativni centri, rezidencijalni objekti kao i objekti niskogradnje – mostovske konstrukcije.

Misija i vizija

“Kroz inovacije i digitalizaciju, činimo gradnju još lakšom, bržom i sigurnijom”: glasi naša vizija. Uporedo s time nastavićemo da se krećemo u cilju kontinuiranog usavršavanja. Držimo oči  otvorene za otkrivanje novih mogućnosti, samo na taj način moguće je izvore grešaka identifikovati i eliminisati još u ranoj fazi.

Otkrivamo nova tržišta i mogućnosti. Formiramo uspješne saveze i partnerstva. Lakoća upravljanjna u ovoj teškoj industriji pomaže nam da jasno pronađemo naš potencijal.

Razvijamo proizvode i usluge koji ljudima otklanjaju strah od digitalizaciji. Sigurnost pri građenju je uvijek glavni prioritet. TEHNA ostaje vjerana svojoj pionirskoj ulozi i uvijek je korak ispred.

Brojne kompanije oslanjaju se na TEHNU kao svog partnera u građenju, zato što smo gradnju učinili jednostavnom, brzom i sigurnom. Na ovaj način prenosimo našim partnerima i klijentima sigurnost da su napravili najbolji izbor sa TEHN(A)om. Želimo realizirati projekte kojima su generacije oduševljene i učestvovati u izgrađivanju prosperitetne zajednice.

TEHNA omogućava lak pristup ponudi, komunicira jasno i direktno s kupcima i nudi jednostavno rješenje. Jedini poteškoća u našoj kompaniji su naši teški proizvodi: prefabrikovani betonski elementi.

Tehna danas

Danas je TEHNA jedina građevinska kompanija u čijoj upravi su isključivo žene. One ne samo da građevinarstvo čine ljepšim, već i zanimljivijim i bogatijim za nove načine pristupanja projektima. U vremenu kada je gradjevinarstvo obilježeno muškim diskursom, TEHNA svojim pristupima nastoji promijeniti percepciju i otvoriti mogućnost za neke nove i drugačije izazove.

 

 

Fasadni sistemiMultifunkcionalni i fleksibilniBez obzira da li se radi o sendvič fasadnim panelima ili zidnim panelima od punog betona. TEHNA nudi pravo rješenje za svaki…
READ MORE
Konstruktivni elementinajednostavnije rješenje = najbolje rješenjeNajbrža vremena izgradnje općenito se postižu s prefabrikovanim betonskim konstrukcijama, a iskustvo i kompetencija naše kompanije, sticana decenijama, čini osnovu…
READ MORE
Prefabrikati specijalne namjeneTipski i funkcionalniS proizvodnim kapacitetom od 10 000 stubova godišnje nezaobilazan smo faktor u izradi armiranobetonski stubova za srednjo i niskonaponske vodove. TEHNO BETON…
READ MORE
Stropni elementiLagani i po mjeriTEHNA uvijek nudi savršeno i najekonomičnije rješenje za sve uobičajene građevinske probleme u području suvremene montažne betonske konstrukcije sa Omnia i…
READ MORE